Köttbullar tillagade i ugn - recept som räcker till många

Recept på köttbullar som tillagas i ugnen. Det blir mycket att trilla, cirka 230 köttbullar, men i sällskap går det lätt. Att steka köttbullarna i ugnen gör det ännu lättare! Ett perfekt recept på köttbullar att göra om du vill frysa in till senare tillfälle eller om du har många gäster på middag.

Allt om Mat
Köttbullar tillagade i ugn - recept som räcker till många
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 3,75 dl havregryn
  • 33 cl vichyvatten - i flaska
  • 4 dl vatten - kallt
  • 3 ägg
  • 2 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar - mald
  • 1 tsk kryddpeppar - mald
  • 1 tsk svartpeppar - mald
  • 1 rödlök - finhackad, lättfräst i smör
  • 1 gul lök - riven
  • 1,75 kg nötfärs
  • 800 g fläskfärs
  • 5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Blanda havregryn med vichyvatten och kallt vatten.

    Låt stå 15 minuter.

  2. Vispa upp äggen och blanda dem med havregrynen.

    Tillsätt kryddor och lök.

  3. Rör ner färserna och potatismjölet och blanda ordentligt.

  4. Forma köttbullar och lägg dem i smord långpanna och stek dem mitt i 250° varm ugn gyllenbruna, 8-10 minuter.

  5. Låt kallna och lösfrys köttbullarna på en bricka innan de läggs i frysplastpåsar.

Vad tyckte du om receptet?