Köttbullar tillagade i ugn - recept som räcker till många
Recept på köttbullar som tillagas i ugnen. Det blir mycket att trilla, cirka 230 köttbullar, men i sällskap går det lätt. Att steka köttbullarna i ugnen gör det ännu lättare! Ett perfekt recept på köttbullar att göra om du vill frysa in till senare tillfälle eller om du har många gäster på middag.
Ingredienser
-
3,75 dl
havregryn
-
33 cl
vichyvatten
- i flaska
-
4 dl
vatten
- kallt
-
3
ägg
-
2 msk
salt
-
0,5 tsk
vitpeppar
- mald
-
1 tsk
kryddpeppar
- mald
-
1 tsk
svartpeppar
- mald
-
1
rödlök
- finhackad, lättfräst i smör
-
1
gul lök
- riven
-
1,75 kg
nötfärs
-
800 g
fläskfärs
-
5 msk
potatismjöl
Gör så här
-
Blanda havregryn med vichyvatten och kallt vatten.
Låt stå 15 minuter.
-
Vispa upp äggen och blanda dem med havregrynen.
Tillsätt kryddor och lök.
-
Rör ner färserna och potatismjölet och blanda ordentligt.
-
Forma köttbullar och lägg dem i smord långpanna och stek dem mitt i 250° varm ugn gyllenbruna, 8-10 minuter.
-
Låt kallna och lösfrys köttbullarna på en bricka innan de läggs i frysplastpåsar.