Köttbullar med senapsstuvad blomkål och stekta tomater

Är du riktigt hungrig kan du servera kokt färskpotatis eller bröd till köttbullar och blomkål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 msk smör
  • 600 g körsbärstomater

Blomkål

  • 2 blomkålshuvuden - (á ca 700 g)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl gräslök - strimlad

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna runt om i smör i en stekpanna ca 8 min.

  2. Bryt blomkålen i små buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av men spara 11/2 dl av kokvattnet. Blanda kokvattnet med lätt crème fraiche i kastrullen och låt koka upp. Tillsätt senap och salt. Vänd i blomkål och gräslök.

  3. Stek tomaterna hastigt i stekpannan efter köttbullarna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera köttbullarna med blomkål och stekta tomater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!