Köttbullar med rödlök

Den milda fina rödlökssmaken och kalvfonden ger god smak till köttbullarna.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Köttbullar med rödlök

  • 1 kg nötfärs
  • 1 rödlök
  • 4 msk smör
  • 1,5 dl vatten
  • 4 skivor formbröd
  • 2 ägg
  • 3 msk kalvfond - konc
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Stek löken i 1 msk smör tills den mjuknat. Låt löken svalna.

  2. Häll vattnet över brödskivorna och låt stå ca 10 min. Mosa sönder brödet. Tillsätt färs, lök, ägg, fond, salt och peppar och blanda till en smidig färs.

  3. Skölj händerna i kallt vatten. Forma färsen till små köttbullar  som läggs på en vattensköljd skärbräda.

  4. Stek köttbullarna runt om i smör i omgångar i en stekpanna ca 8 min. Servera köttbullarna nystekta eller frys in dem.

  5. Tips: Arbeta köttfärssmeten tills den fastnar lite i bunkens kanter, varken mer eller mindre. Arbetar du färsen för länge blir köttbullarna sega. Torka ur pannan med hushållspapper någon gång mellan stekomgångarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!