Köttbullar i ugn

Recept på köttbullar som tillagas i ugnen. Det blir mycket att trilla, men i sällskap går det lätt. Att steka köttbullarna i ugnen gör det ännu lättare!
Allt om Mat
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 3,75 dl havregryn
  • 33 cl vichyvatten - i flaska
  • 4 dl vatten - kallt
  • 3 ägg
  • 2 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar - mald
  • 1 tsk kryddpeppar - mald
  • 1 tsk svartpeppar - mald
  • 1 rödlök - finhackad, lättfräst i smör
  • 1 gul lök - riven
  • 1,75 kg nötfärs
  • 800 g fläskfärs
  • 5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Blanda havregryn med vichyvatten och kallt vatten.

    Låt stå 15 minuter.

  2. Vispa upp äggen och blanda dem med havregrynen.

    Tillsätt kryddor och lök.

  3. Rör ner färserna och potatismjölet och blanda ordentligt.

  4. Forma köttbullar och lägg dem i smord långpanna och stek dem mitt i 250° varm ugn gyllenbruna, 8-10 minuter.

  5. Låt kallna och lösfrys köttbullarna på en bricka innan de läggs i frysplastpåsar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!