Kotletter med pepparrot, ugnsrostade rotfrukter och äpplen

Kotletterna får rejält sting av pepparrotstoppingen. Tillsammans med rotfrukter och äpplen blir det en riktig vardagsfest.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - (à ca 150 g)
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g färskost - naturell (5 %)
  • 4 msk pepparrot - färskriven
  • 0,5 dl vatten

Rotfrukter

  • 6 potatisar - (ca 500 g)
  • 2 palsternackor - (ca 250 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 äpplen
  • 1 purjolök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatis och palsternacka i bitar eller klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar, lite på snedden. Blanda äpple och purjo med potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.

  3. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda ost och pepparrot. Klicka blandningen på kotletterna och häll vattnet vid sidan om. Låt kotletterna eftersteka under lock ca 5 min.

  5. Servera kotletterna med sky, rostade rotfrukter och äpple.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!