Kotletter med linser, fänkål och citron

Recept på kotletter med linser, fänkål och citron. Kotletter och paprika kan också grillas på utegrill. 

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter - benfria (à 125 g)
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 purjolök - liten
  • 1 citron
  • 3 minipaprikor - -4, gärna i olika färger
  • 1 förp röda linser - (380 g)
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Ta undan ca 5 cm purjolök till såsen.

  2. Fräs fänkål och purjolök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 3 msk saft. Blanda saften med 1 dl vatten. Häll blandningen i pannan, låt sjuda utan lock ca 5 min. 

  4. Halvera och kärna ur paprikorna. Stek kotletterna i 1/2 msk olja ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt paprikorna steka med vid sidan om.  

  5. Skölj linserna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner linserna i pannan. Lägg kotletterna på grönsakerna och sjud ytterligare ca 3 min.

  6. Finhacka den sparade purjolöken. Blanda den med gräddfil, citronskal, honung och 1 krm salt. Servera såsen till kotletter och grönsaker. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!