Kotletter med linser, fänkål och citron

Recept på kotletter med linser, fänkål och citron. Kotletter och paprika kan också grillas på utegrill. 

Kotletter med linser, fänkål och citron

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter - benfria (à 125 g)
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 purjolök - liten
  • 1 citron
  • 3 minipaprikor - -4, gärna i olika färger
  • 1 förp röda linser - (380 g)
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Ta undan ca 5 cm purjolök till såsen.

  2. Fräs fänkål och purjolök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 3 msk saft. Blanda saften med 1 dl vatten. Häll blandningen i pannan, låt sjuda utan lock ca 5 min. 

  4. Halvera och kärna ur paprikorna. Stek kotletterna i 1/2 msk olja ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt paprikorna steka med vid sidan om.  

  5. Skölj linserna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner linserna i pannan. Lägg kotletterna på grönsakerna och sjud ytterligare ca 3 min.

  6. Finhacka den sparade purjolöken. Blanda den med gräddfil, citronskal, honung och 1 krm salt. Servera såsen till kotletter och grönsaker. 

Vad tyckte du om receptet?