Kotletter med chorizofräs och gnocchi  

Kotletter med chorizofräs och gnocchi passar både till vardag och fest. Hittar du inte gnocchi i miniformat passar förstås vanlig gnocchi lika bra.

Petra Lindstrand
Kotletter med chorizofräs och gnocchi  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - med ben (à 200 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g chorizo - rå spansk
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 500 g gnocchi - gärna mini
  • 100 g salladsmix - småbladig
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Snitta kotletterna i sidan och torka av med hushållspapper. Gnid in dem med 1 msk olja och stek 3–4 min på varje sida i medelvarm stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt dem vila på ett fat.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Ta bort skinnet på korven och smula inkråmet. Stek paprika, lök och chorizo i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt 1/2 dl vatten, fond, paprikapulver och 1 msk vinäger. Stek ytterligare ca 2 min.

  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Vänd sedan ner den i stekpannan och stek ca 2 min. Häll i eventuell sky från kotletterna.

  4. Blanda salladen med 1 msk olja.

  5. Lägg upp gnocchi- och chorizofräset på ett fat. Toppa med kotletterna och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?