Kotletter med chorizofräs och gnocchi
Fett: 18g
Protein: 38g
Kolhydrater: 48g
Kotletter med chorizofräs och gnocchi passar både till vardag och fest. Hittar du inte gnocchi i miniformat passar förstås vanlig gnocchi lika bra.
Ingredienser
-
4
fläskkotletter
- med ben (à 200 g)
-
2
röda paprikor
-
1
gul lök
-
1
vitlöksklyfta
-
150 g
chorizo
- rå spansk
-
1 msk
kycklingfond
- konc
-
1,5 tsk
paprikapulver
-
500 g
gnocchi
- gärna mini
-
100 g
salladsmix
- småbladig
-
rödvinsvinäger
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Snitta kotletterna i sidan och torka av med hushållspapper. Gnid in dem med 1 msk olja och stek 3–4 min på varje sida i medelvarm stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt dem vila på ett fat.
-
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Ta bort skinnet på korven och smula inkråmet. Stek paprika, lök och chorizo i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt 1/2 dl vatten, fond, paprikapulver och 1 msk vinäger. Stek ytterligare ca 2 min.
-
Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Vänd sedan ner den i stekpannan och stek ca 2 min. Häll i eventuell sky från kotletterna.
-
Blanda salladen med 1 msk olja.
-
Lägg upp gnocchi- och chorizofräset på ett fat. Toppa med kotletterna och servera med sallad.