Korvbröd bakat på mandelmjöl - recept

Korv och bröd är klassisk utflyktsmat. Baka bröden på kokos- och mandelmjöl. Gör gärna dubbel sats och frys in! Gott med sallad, majonnäs och picklad rödlök.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 6 ägg
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 195 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  3. Smält smöret i en kastrull.

  4. Vispa äggen fluffiga. Rör sedan i det smälta smöret och vattnet.

  5. Tillsätt de torra ingredienserna och låt svälla i 15 minuter.

  6. Dela upp degen i åtta bitar och forma till åtta avlånga bröd. Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper.

  7. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått en gyllenbrun färg cirka 20 minuter. Låt bröden svalna på ett galler med en bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök