Korv stroganoff - klassiskt recept

Korv stroganoff på falukorv, lök, tomatpuré och grädde är perfekt vardagsmat som är enkelt och går snabbt att laga. Det här receptet på korv stroganoff går att göra på få ingredienser och lite tid. Här får du ett enkelt, lättlagat och klassiskt recept som garanterat gör succé på middagsbordet.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 msk chilisås - eller ketchup (kan uteslutas)
  • 1 tsk senap
  • 3 dl grädde - eller matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar

Till servering

  • ris - kokt
  • grönsallad

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Snitta och ta bort korvskinnet. Skär korven i stavar.

  3. Skala och hacka löken. Bryn korv och lök i en stekpanna.

  4. Tillsätt tomatpuré, chilisås (eller ketchup) och senap. Späd med matlagningsgrädde och låt sjuda i 5 minuter.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera med kokt ris och grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du göra rätten vegetarisk? Tips: God halloumistroganoff – se recept här.

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!