Korv med rödbetscouscous och senapskräm

Korv med rödbetscouscous och senapskräm är snabblagat för två. Välj din favoritkorv till detta recept, det finns så många goda varianter, med eller utan kött.

Korv med rödbetscouscous och senapskräm
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 korvar - t ex bratwurst
  • 1 dl couscous
  • 2 rödbetor
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 25 g rucola

Senapskräm

  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skär ett par snitt i korven och stek eller grilla dem tills de är genomvarma.

  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär rödbetorna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Stek rödbetor och lök i olja ca 3 min. Vänd i couscousen och krydda med salt och peppar.

  4. Senapskräm: Blanda yoghurten med senap och honung. Krydda med salt.

  5. Toppa couscousen med rucola och servera med korv och senapskräm.

Vad tyckte du om receptet?