Korv med krispiga paprikapotatisar

Det är både gott och tidsbesparande att använda ekologiskt odlad potatis, den behöver inte skalas.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 g potatis - gärna liten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 3 paprikor - röda
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk persilja - hackad
  • 4 portionskorvar - à 100 g (max 9 % fett)

Tillbehör

  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. Skrubba eller borsta och skär potatisen i bitar. Blanda den med salt och 1 msk olja på ett ugnssäkert fat med bakplåts-papper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i 2 msk olja ca 3 minuter. Blanda i persiljan.

  3. Stek korven runt om ca 5 min.

  4. Blanda potatis och paprikafräs och servera med korv och gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!