Körsbärspaj med macadamianötter

Körsbärspaj med smuldeg som är underbart god i små pajformar. Körsbärspajen kan också göras i hel form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl

Smulpaj

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 100 g macadamianötter - eller hasselnötter

Fyllning körsbärspaj

  • 4 dl körsbär - urkärnade (300 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)

tillbehör

  • glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet i smeten och blanda i smöret.

  2. Häll smeten i 10 smorda portionsformar, ca 9 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i kuber och finfördela det i bunken. Hacka chokladen och blanda ner i bunken tillsammans med de hela nötterna.

  4. Vänd körsbären i socker och majsstärkelse. Lägg bären på bottnen och täck med smulorna.

  5. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt pajen svalna på galler. Servera gärna med glass.

    Foto: Susanne Almers

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!