Körsbärsglass med havreflarn

Snabb och enkel dessert där vi använder oss av en smart genväg. Köp hem riktigt god vaniljglass av hög kvalitet. Blanda med sjudna körsbär och servera med krispiga havreflarn.
Mitt Kök
Körsbärsglass med havreflarn
Foto: Åsa Dahlgren

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk sirap - ljus
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad

Körsbärskompott

  • 1 kg körsbär
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 l vaniljglass - god

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull. Häll upp i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Rör tills allt blandats ordentligt.

  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut cirka 1 msk smet med lite avstånd. Grädda mitt i ugnen i cirka 4–5 minuter tills kakorna har fått en fin gyllenbrun färg.

  4. Låt kakorna svalna. Skär chokladen i mindre bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Ringla över flarnen och ställ att svalna.

  5. Koka upp körsbär med socker. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna. Sjud tills bären mjuknat och kompotten tjocknat.

  6. Plocka bort alla kärnor och låt kompotten kallna. Ställ fram glassen att mjukna och rör in kompotten i glassen. Det blir fint om man inte riktigt blandar ordentligt. Ställ in i frysen en stund. Lägg upp glass och servera med havreflarn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök