Körsbärschutney

Körsbärschutney passar till en smakrik ost, t ex gorgonzola eller taleggio.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g körsbär
  • 1 äpple
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 - 1.5 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 dl sultanrussin - gula, alt vanliga
  • 1,5 msk senapsfrön - gula
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Kärna ur körsbär och äpple. Skala och finhacka äpple, rödlök och vitlök.

  2. Lägg hacket i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Låt småkoka utan lock ca 40 min, tills kompotten blivit lagom tjock.

  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Förvara chutneyn i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!