Körsbärscheesecake

Recept på körsbärscheesecake. Galet god kaka med chokladbotten, amarettokräm och körsbär.
Sophie Berlin
Petra Lindstrand
Recept på körsbärscheesecake.
Recept på körsbärscheesecake. Foto: Per Ranung

Körsbärscheesecake

  • 300 g chokladcookies
  • 75 g smör
  • 2 gelatinblad
  • 400 g naturell färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk Amaretto (mandellikör)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk limeskal - rivet
  • 1 msk lime - pressad + 1 tsk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl körsbärssylt

Garnering

  • 300 g körsbär - färska
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och mixa till ett smul. Tillsätt smöret under mixning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylen.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost, florsocker, amaretto, vaniljsocker och limeskal. Vispa grädden fast i en annanbunke.

  3. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i 1 msk limesaft i en kastrull. Vispa ner gelatinblandningen i färskostmassan. Rör ner grädden i ostsmeten. Bred ut smeten överbottnen.

  4. Mixa sylten slät med mixerstav. Rör i 1 tsk limesaft. Ringla sylten över kakan och ställ i kylen 2–3 timmar. Toppa med körsbär och garnera med citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!