Körsbärs- och citronmuffins med frosting

Sötsyrliga muffins fyllda med härliga körsbär. En riktig höjdare att bjuda på till kalaset, eller när du bara vill ha en lite extra lyxig fikastund.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl mjölk

Fyllning

  • 25 st körsbär

Körsbärsfrosting

  • 125 g färskost
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 6 - 7 dl florsocker
  • 5 - 6 msk körsbärssylt - mixad

Garnering

  • körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Skrubba citronen i varmt vatten.

    Riv skalet och pressa ur saften. Blanda ner skal och saft i smeten.

  2. Blanda ihop vaniljsocker, bak­pulver och vetemjöl. Vänd ner det i smeten tillsammans med rapsolja och mjölk. Vispa ihop allt snabbt till en slät smet.

  3. Skölj, dela, kärna ur och grov­ hacka körsbären till fyllningen.

  4. Ställ pappersformar i en muffins­ plåt. Fyll formarna till knappt hälften med smet. Lägg i 1 msk hackade körsbär i varje form och fyll på med smet så att formarna fylls till 3⁄4.

  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

  6. Vispa ihop färskost, smör och florsocker till frostingen. Tillsätt mix­ ad körsbärssylt och vispa till en jämn, lagom tjock kräm. Fyll en spritspåse, försedd med krusig tyll, med krämen. Spritsa frosting på de kalla muffinsen och garnera dem med körsbär.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!