Koriandersill - recept

Recept på läcker sill med asiatiska smaker som blir extra dekorativ med färsk koriander och morötter i olika färger.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 10 saltsillfiléer - urvattnade
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk korianderfrö
  • 3 morötter - i olika färger, röd, lila, gul
  • 1 knippa koriander - färsk

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.

  3. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt. Lägg i korianderfrön.

  4. Skala och hyvla morötterna tunt på en mandolin.

  5. Varva sill, morötter och koriander i en glasburk. Sätt på ett lock. Låt sillen dra i lagen i minst 4 timmar.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök