Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Koreansk råbiff med pommes

Be att få köttet malt i butiken eller mal det själv hemma i köttkvarn. Chilimajonnäs finns av flera olika märken.
Koreansk råbiff med pommes
Koreansk råbiff med pommes
Koreansk råbiff med pommes
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g nötkött - av bra kvalitet, t ex innanlår
  • 0,5 liten rödlök
  • 2 salladslök
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 msk senap - koreansk eller amerikansk, eller annan osötad senap
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 50 g sallad - blandad
  • 1 bit gurka - (ca 5 cm)
  • 4 rädisor
  • 2 tsk yuzuvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt

Garnering

  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 tsk sesamfrön - vardera av svarta och ljusa

Tillbehör

  • 0,5 dl chilimajonnäs
  • pommes frites

Gör så här

  1. 1. Mal köttet, om du inte fått det malet i butiken. Skala och finhacka rödlöken. Finstrimla 1 salladslök. Grovhacka koriandern.

  2. Blanda köttet med rödlök och salladslök, koriander, senap och sesamolja. Krydda med salt och peppar.

  3. Sallad: Hyvla gurka och rädisor tunt, gärna på mandolin. Blanda salladen med gurka och rädisor och lägg i skålar. Rör ihop yuzuvinäger, olja och salt. Häll dressingen över salladen.

  4. Fördela råbiffen på tallrikar. Strimla 1 salladslök. Ringla majonnäsen över råbiffen och strö på salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med pommes frites.

  5. Foto Ulrika Pousette 1/18

Vad tyckte du om receptet?