Koreansk råbiff med pommes

Be att få köttet malt i butiken eller mal det själv hemma i köttkvarn. Chilimajonnäs finns av flera olika märken.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g nötkött - av bra kvalitet, t ex innanlår
  • 0,5 liten rödlök
  • 2 salladslök
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 msk senap - koreansk eller amerikansk, eller annan osötad senap
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 50 g sallad - blandad
  • 1 bit gurka - (ca 5 cm)
  • 4 rädisor
  • 2 tsk yuzuvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt

Garnering

  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 tsk sesamfrön - vardera av svarta och ljusa

Tillbehör

  • 0,5 dl chilimajonnäs
  • pommes frites

Gör så här

  1. 1. Mal köttet, om du inte fått det malet i butiken. Skala och finhacka rödlöken. Finstrimla 1 salladslök. Grovhacka koriandern.

  2. Blanda köttet med rödlök och salladslök, koriander, senap och sesamolja. Krydda med salt och peppar.

  3. Sallad: Hyvla gurka och rädisor tunt, gärna på mandolin. Blanda salladen med gurka och rädisor och lägg i skålar. Rör ihop yuzuvinäger, olja och salt. Häll dressingen över salladen.

  4. Fördela råbiffen på tallrikar. Strimla 1 salladslök. Ringla majonnäsen över råbiffen och strö på salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med pommes frites.

  5. Foto Ulrika Pousette 1/18

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!