Koreansk kyckling på baguette

Koreansk gochujang kyckling på baguette är en matig och smakrik macka. Den koreanska kryddan gochujang ger en stark och fruktig chilismak. 

Koreansk kyckling på baguette
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk gochujang pasta - + 1/2 msk
  • 4 msk soja - japansk

Tillbehör

  • 1 dl majonnäs
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 kruka koriander
  • sallad
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Blanda ättika, socker och 1/2 dl vatten. Lägg ner löken och låt ligga fram till servering.

  2. Putsa kycklinglårfilén och skär den i mindre bitar. Blanda med skalad och riven vitlöksklyfta, 2 msk gochujang-pasta och soja. Låt marinera ca 10 min. Stek kycklingen i 1/2 msk olja tills den är genomstekt, ca 5 min.

  3. Blanda majonnäs, 1/2 msk gochujang-pasta och 1 krm salt. Skär baguetten på längden. Fördela salladen på bröden. Lägg på kyckling och picklad lök. Ringla över gochujang-majonnäs. Garnera med koriander. Lägg på locket.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstips! Pastan kan bytas ut mot sambal badjak.