Konjakstryffel  

Konjakstryffel passar perfekt till en kopp kaffe. För en mer handgjord touch ”nyper” vi ihop tryffeln till ojämna bollar istället för att rulla dem.  
En lättfixad tryffel som rullas i kakao eller florsocker.
En lättfixad tryffel som rullas i kakao eller florsocker. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 g choklad - mörk (60–70 % kakaohalt)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • 1 msk konjak - –2 msk

Garnering

  • florsocker - eller kakao

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 2–3 min utan att röra.

  2. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Tillsätt konjaken. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen.

  3. Ta en sked och gröp ut små bitar när krämen är så pass fast att den går att forma. Nyp ihop tryffelbitarna till bollar. Rulla dem i florsocker eller kakao. Förvara tryffeln i en tätslutande burk i kylen. Det går även bra att frysa in den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!