Konjaksfikon med rostade pinjenötter

Eleganta fikon att servera till dessert. Koktiden kan variera något beroende på hur mogna och fasta fikonen är. Obs! Lagen ska koka ihop till simmig konsistens, till ca 2,5 dl återstår.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 fikon - färska
  • 1 dl vatten
  • 1 dl konjak - 1 dl + 2 msk
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk pinjenötter

Tillbehör

  • 1 pkt grädde - lättvispad el vaniljglass

Gör så här

  1. Lägg fikonen i en kastrull så att de precis täcker botten. Koka upp vatten, 1 dl konjak och socker i en annan kastrull. Häll lagen över fikonen. Låt dem koka på svag värme ca 20-30 minuter under lock.

  2. Lägg upp fikonen i en skål. Låt lagen koka ihop till simmig konsistens. Häll lagen över fikonen och låt den kallna. Smaksätt ev med 2 extra msk konjak.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg. Strö dem över fikonen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!