Konfektkaka

Konfektkaka är gottegrisarnas bästa julklapp – både kaka och julgodis i ett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g sviskon
  • 100 g tranbär - torkade
  • 1,5 dl madeira
  • 100 g sötmandel
  • 50 g smör
  • 300 g choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g savoiardikex - (lady fingers)
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här

  1. Skär sviskonen i bitar och lägg dem i en skål tillsammans med tranbären. Häll på madeira.

  2. Skålla och skala sötmandlarna. Hacka dem grovt och blanda med frukt och madeira.

  3. Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt chokladen smälta i smöret och blanda försiktigt ner grädde lite i taget.

  4. Skär kexen i bitar och blanda med frukten och madeiran. Blanda ner alltsammans i den smälta chokladblandningen och bred ut i en pajform, 24 cm i diameter, med smörpapper i botten. Täck med plast och låt kakan stelna. Pudra över kakao strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!