Kolja med potatisstomp och brynt ansjovissmör

Kolja med potatis- och broccolistomp och brynt ansjovissmör passar till både vardag och fest. Får du inte tag på kolja kan den ersättas med torsk, sej eller spättafiléer.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g koljafilé
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 25 g smör - + 75 g
  • 3 koljafilé
  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 1 kruka dill
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skär broccolin i mindre bitar och låt dem koka med potatisen ca 3 min. Låt potatis och broccoli rinna av och stöt dem med en potatisstöt. Blanda i 25 g smör och krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Skär koljafilén i portionsbitar. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Låt ansjovisen rinna av och finhacka den. Hacka dillen.

  4. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 2 min.

  5. Bryn 75 g smör. Blanda i ansjovis och dill. Häll smöret över fisken och servera med stomp och morötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!