Kolasnittar med kokos och choklad

Recept på kolasnittar med kokos och choklad. Seg-knapriga småkakor med härlig mix av sälta, kokos och choklad.
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 100 g choklad - mörk
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl muscovadosocker - ljust
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk sirap - ljus
  • 1,5 dl kokos - riven
  • 1 tsk flingsalt

Pensling

  • vatten

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Mixa alla -ingredienser, utom chokladen, till en deg i matberedare eller arbeta samman med fingrarna. Blanda i chokladen.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Rulla varje degbit till en rulle, 1 1/2–2 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, ca 3 rullar per plåt.

  3. Platta till rullarna försiktigt och tryck gärna till lätt med en gaffel för ett vackert mönster. Pensla försiktigt med lite vatten och smula på flingsalt.

  4. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt stå ca 3 min innan längderna skärs i bitar lite på snedden. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!