Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kolasås - recept på klassisk sås till glass och efterrätt

Recept på fantastiskt god hemgjord kolasås. Kolasås är gott till glass men även att ringla över t ex inkokta päron.

Lena Söderström
Kolasås - recept på klassisk sås till glass och efterrätt
Kolasås - recept på klassisk sås till glass och efterrätt
Kolasås - recept på klassisk sås till glass och efterrätt
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen fått simmig konsistens och fin ljusbrun färg, ca 20 min.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt svalna. Häll såsen i en ren flaska eller burk och förslut.

Vad tyckte du om receptet?