Kolasås

Kolasås är gott till glass men även att ringla över t ex inkokta päron.
Lena Söderström
Foto: Eva Hilden Smith

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen fått simmig konsistens och fin ljusbrun färg, ca 20 min.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt svalna. Häll såsen i en ren flaska eller burk och förslut.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!