Kolaklubbor

Kolaklubban smakar nästan som dumleklubbor. Kolasmeten bör koka tills den är 130°, hårt kulprov för att den ska kunna skäras till klubbor och sättas på pinne.

Allt om Mat
Kolaklubbor

Ingredienser

  • 1,5 dl farinsocker
  • 1,5 dl sirap - ljus
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 8 grillpinnar - kraftiga
  • 150 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Koka farinsocker, sirap och vispgrädde i en låg vid kastrull. Låt koka ca 30 minuter utan lock tills smeten är 130°.

  2. Rör ner smöret klickvis. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 14x14 cm. Låt stelna något i kylen. Skär bitar med oljad kniv eller klipp med sax. Dela pinnarna på mitten, stick in en i varje kolabit. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan lagren om de inte doppas direkt.

  3. Smält chokladen i bitar i mikrovågsugn eller i en skål över vattenbad. Doppa klubborna i chokladen. Stick ner klubborna i en äggkartong eller oasis som blommor brukar sättas i för att chokladen på klubborna ska stelna. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan lagren.

Vad tyckte du om receptet?