Kokta kronärtskockor

En hel kronärtskocka är lagom som huvudrätt, om de ska ätas som förrätt räcker det med en halv. Servera på stort fat och plocka bladen ett efter ett och doppa i såserna.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 2 kronärtskockor
  • 0,5 citron
  • 2 l vatten
  • 2 tsk salt

Tillbehör

  • avokado- och libbstickasås
  • tomat- och chilisalsa
  • koriander- och pinjekräm

Gör så här

  1. Ansa kronärtskockorna och lägg dem i en gryta. Pressa saften från citronen och häll över. Fyll på med vatten så att det täcker skockorna. Tillsätt salt.

  2. Koka upp vattnet och sjud skockorna ca 40 min.

  3. Häll av vattnet och servera kronärtskockorna. Dra av blad efter blad och doppa i såserna. När man kommer in mot mitten tar man bort de minsta bladen och ”ludden” så att man kommer åt kronärtskocksbottnarna, som äts i bitar med såserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!