Kokta kräftor

Koka kräftorna dagen innan de ska serveras så att de hinner ta till sig den goda smaken. Servera med gott bröd, kumminost och kryddad snaps.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 2 kg kräftor

Lag

  • 5 l vatten
  • 2 dl grovt salt
  • 4 sockerbitar
  • 1 flaska öl - (33 cl)
  • krondill - kraftig och fin, inga stjälkar

Gör så här

  1. Se till att alla kräftor är levande. Skölj dem väl och låt dem kliva runt i en balja med vatten en stund.

  2. Koka upp alla ingredienserna till lagen i en stor gryta (10 liter).

  3. Lägg i kräftorna, ca 12 åt gången, låt spadet koka upp och lägg i nästa o s v. Låt sedan kräftorna koka häftigt i ca 10 min.

  4. Kyl grytan med kräftor så snabbt som möjligt, ställ grytan i vattenbad. Lägg på ny krondill.

  5. Servera kräftorna riktigt kalla, garnerade med fin krondill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!