Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Skär torsken i portionsbitar. Krydda fisken med 1 1/2 tsk salt och låt den ligga i kylskåpet ca 15 min. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och hacka dem.
Sallad: Ansa och strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda fänkålen med citronskal, citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Rör ut mjölet i grädden i en kastrull. Tillsätt 1 1/2 dl vatten och senap. Låt koka upp under vispning och sjud såsen ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka persiljan. Blanda ner persilja och ägg i såsen.
Lägg fisken i en låg vid panna och häll på vatten så att det täcker, ca 5 dl. Koka upp och sjud fisken under lock ca 5 min. Ta upp och låt fisken rinna av.
Servera torsken med sås, potatis och fänkålssallad.