Kokt sej med äggsås

Kokt torsk eller sej med äggsås. Hemligheten till god smak på såsen är kycklingbuljong och vitpeppar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 g sejfilé - eller torskfilé

Äggsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk - (3 %)
  • 2 tsk kycklingfond - konc
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 ägg - hårdkokta
  • 3 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med saltet i en traktörpanna. Lägg i fisken och låt koka upp igen. Ta pannan från värmen och låt stå med locket på ca 20 min.

  2. Sås: Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.

  3. Servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!