Omelett med provensalska grönsaker - recept

Matig omelett med zucchini, soltorkade tomater och rödlök. Serveras med fetaost och oliver.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 röda lökar
  • 2 små zucchini
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 3 - 4 msk körsbärstomater - soltorkade, marinerade

Omelett

  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl ost - riven
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • 4 - 6 dl pasta - kokt

Till servering

  • svartpeppar - nymalen
  • 2 - 3 msk salladslök - hackad eller gräslök
  • oliver
  • fetaost

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Ansa och skiva zucchinin. Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i cirka 1 minut på varje sida. Salta.

  2. Omelett: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs den kokta pastan i cirka 1 minut. Häll äggsmeten över pastan och stek omeletten på svag värme i cirka 5 minuter.

  3. Sätt in stekpannan (kontrollera att den har värmetåligt handtag) i mitten av ugnen i 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och omeletten fått fin färg.

  4. Toppa med de stekta grönsakerna och tomaterna och sätt omeletten i mitten av ugnen i cirka 3 minuter. Peppra. Garnera med salladslöken. Servera med oliver och fetaost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök