Kokostosca

Kokostosca räcker till många kaksugna. Recept på underbar chokladkaka toppad med tosca.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap - ljus
  • 200 g kokos - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.

  2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen 12–15 min.

  4. Toscasmet: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Recept: Anna Nordh, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!