Kladdkaka med kokostosca – enkelt recept

Kokostosca räcker till många kaksugna. Recept på underbar chokladkaka toppad med tosca.

Eva Nordlinder
Kladdkaka med kokostosca – enkelt recept
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap - ljus
  • 200 g kokos - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.

  2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen 12–15 min.

  4. Toscasmet: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Vad tyckte du om receptet?