Kokoskyckling på grönsaksbädd

Kokosmjölk kan man köpa i småburkar på 1,65-2,10 dl som är praktiska att ha på lut i sommarköket.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 5 späda morötter
  • 2 purjolökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör - smält
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk kokosflingor

Tillbehör

  • 4 msk mango chutney
  • 100 g sallad
  • 3 dl ris - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrapa och strimla morötterna. Skär purjolöken i strimlor. Skala och hacka vitlöken.

  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.

  3. Blanda kokosmjölk, fond och sambal oelek. Häll det över grönsakerna.

  4. Lägg på kycklingen. Pensla med smör och strö över salt, peppar och kokos. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!