Kokoskola
Tillagning: 20 minuter
Tid att stelna:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Tid att stelna:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Kokoskola är försvinnande goda och är en perfekt present i påskägget!
Ingredienser
50
stycken
-
75 g
smör
-
3 dl
strösocker
-
2 dl
vispgrädde
-
1 dl
sirap
- ljus
-
1 tsk
vaniljsocker
-
1 dl
kokosflingor
-
1 krm
salt
Gör så här
-
Smält smöret i en vid kastrull. Tillsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker. Koka tills smeten är 125°, använd sockertermometer.
-
Blanda ner kokos och salt i smeten. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 25 cm. Strö eventuellt över lite extra kokos. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.