Kokoskassler

Citrongräs på burk är praktiskt att ha hemma i kylen. Annars kan du förstås använda färskt citrongräs. Rivet citronskal är också ett alternativ.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kassler
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,25 burk citrongräs - (à 110 g) eller 1 färskt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl kelda kokosmjölk - (5 %)
  • 0,5 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • 100 g jasminris

Gör så här

  1. Strimla kassler och purjolök.

  2. Skala och hacka vitlöken. Banka på citrongräset.

  3. Stek kassler, purjolök och vitlök hastigt i olja i en stekpanna.

  4. Tillsätt citrongräs, kokosmjölk och sambal oelek.

  5. Låt allt koka 2–3 min. Ta upp citrongräset. Servera med ris. Ca 440 kcal/portion varav ca 9 g fett, ca 56 g kolhydrater, ca 33 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!