Kokoskakor med kondenserad mjölk och chokladglasyr

Recept på kokoskakor med kondenserad mjölk och chokladglasyr. De här kakorna är enkla att göra. Sötad kondenserad mjölk ger extra smak. Ät kakorna nygräddade eller förvara i en burk, så att de inte torkar
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 burk kondenserad mjölk - sött
  • 2 äggvitor
  • 300 g kokosflingor
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk mandelmjöl
  • 16 mandelkärnor

Glasyr

  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör - rumsvarmt
  • 1,5 msk kaffe - starkt varmt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop mjölk och äggvitor i en bunke. Blanda i kokosflingor, socker och mandelmjöl.

  3. Lägg ut ca 16 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck in en mandel i varje kaka.

  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.

  5. Lossa kakorna och låt dem kallna.

  6. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en bunke till glasyr. Ringla den över kakorna. Låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök