Kokoskaka med sorbet och passionsfrukt

Lättgjord dessert med kokos och frukt. Spillet som blir över från kakbotten kan mixas med lite smör och rullas till kulor som sedan doppas i smält choklad. Servera som godis till kaffet!
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 passionsfrukter
  • 4 kulor mangosorbet
  • kokosflagor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Rör i kokosmjöl, socker och ägg och blanda till en fast smet. Tryck ut degen i en smord form, ca 12 x 15 cm.

  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna.

  3. Ta ut rundlar ur bottnen med ett mått eller glas ca 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på assietter. Halvera och gröp ur passionsfrukterna.

  4. Lägg en sorbetkula på varje botten och skeda över passionsfrukt. Garnera med kokosflagor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!