Kokosgratinerade persikor

Snabbt, varmt och sött!
Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 stora persikor
  • 50 g vit choklad
  • 1,5 msk kokos - riven
  • 4 tsk hallonsylt

Tillbehör

  • hallon - färska
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj och kärna ur persikorna. Halvera dem på tvären. Riv chokladen fint på rivjärn, blanda den med kokosen.

  3. Smöra en ugnssäker form. Lägg i persi-korna med den runda sidan ner, skär ev av lite av bottnen så att de står stadigt. Lägg 1 tsk hallonsylt i varje persika. Strö över choklad- och kokosblandningen.

  4. Gratinera persikorna mitt i ugnen tills chokladen har smält och fått färg, 10–15 min.

  5. Garnera med färska hallon och servera persikorna med turkisk yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!