Kokosfiskpinnar med bakad sötpotatis

Att panera i kokosflingor ger krispigt goda fiskpinnar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar
  • 500 g fiskfilé - t ex sej eller hoki
  • 1 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk majsolja

Tillbehör

  • 1 röd paprika - stor
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Picka potatisarna med en sticka så att de inte exploderar i ugnen. Baka i mikro ca 25 min eller mitt i ugnen på folieark i 200°, 45–60 min beroende på storlek.

  2. Skär fiskfiléerna i fiskpinnestora bitar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda kokosflingor och salt på en annan tallrik. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter noga runt om i kokospaneringen.

  3. Stek fisken runt om i omgångar i majsoljan på hög värme i ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Kärna ur och skär paprikan i båtar. Servera fiskpinnarna med den bakade sötpotatisen, gräddfilstopp och paprikabåtar.

Tips! 

 Pressa över lite citron, det förhöjer smaken ytterligare.

 Ca 560 kcal per portion: 34 g fett • 35 g protein • 31 g kolhydrater. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!