Kokosdal med linser

Vegetarisk linsgryta med värmande indiska kryddor, som inte alls är kryddstark. Basmatiris, en klick turkisk yoghurt och mango chutney – gärna spicy – är gott till.
Mitt Kök
Kokosdal med linser
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 0,5 blomkålshuvud
  • solrosolja
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 2 tsk spiskumminfrön - hela
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk ingefära - färsk, riven
  • 1 burk kokosmjölk - 400 ml
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong - gärna Umami
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl sultanrussin
  • 100 g babyspenat
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Strimla sellerin. Dela blomkålen i buketter.

  2. Mjukstek löken i olja. Rör i de torkade kryddorna mot slutet. Blanda i vitlök, grönsaker och ingefära.

  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka cirka 10 minuter under lock.

  4. Blanda i linser och russin och koka ytterligare 10 minuter.

  5. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök