Kokosbollsglass

Kokosbollsglass är en glassboll med vaniljglass doppad i mörk choklad och kokos. Lättlagat och supergott!
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 100 g choklad - mörk
  • 50 g kokosolja
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Gör fyra kulor av glassen och lägg dem i frysen så att de blir riktigt kalla.

  2. Hacka chokladen och smält den med kokosoljan. Låt svalna. Lägg kokosen på en tallrik.

  3. Ta ut glasskulorna och rulla kulorna, en i taget, i chokladblandningen. Lägg dem därefter snabbt i kokosen och strö kokos över. Här måste man vara lite snabb så att inte chokladen stelnar. Lägg tillbaka glasskulorna på det kalla fatet. Ställ dem i frysen till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!