Kokosbollsglass

Kokosbollsglass är en glassboll med vaniljglass doppad i mörk choklad och kokos. Lättlagat och supergott!

Kokosbollsglass
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 100 g choklad - mörk
  • 50 g kokosolja
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Gör fyra kulor av glassen och lägg dem i frysen så att de blir riktigt kalla.

  2. Hacka chokladen och smält den med kokosoljan. Låt svalna. Lägg kokosen på en tallrik.

  3. Ta ut glasskulorna och rulla kulorna, en i taget, i chokladblandningen. Lägg dem därefter snabbt i kokosen och strö kokos över. Här måste man vara lite snabb så att inte chokladen stelnar. Lägg tillbaka glasskulorna på det kalla fatet. Ställ dem i frysen till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: