Kokosbollar

Kokosbollarna går utmärkt att frysa. Förvara de annars i kakburkar med lock i kylen.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 3 msk mjölk
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron - rivet skal, ekologisk
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 dl havregryn

Till garnering

  • kokosflingor

Gör så här

  1. Hacka den vita chokladen. Värm mjölken och smält chokladen i den under omrörning. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, citronskal, kokosflingor och havregryn med den smälta chokladen i en bunke. Ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter, så att smeten blir fastare.

  2. Ta upp valnötsstora bitar av smeten med en sked och forma till bollar. Rulla dem i kokosflingor. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!