Kokos och limepanacotta toppad med fruktig mango

En pannacotta går att variera oändligt med olika frukt- och bärfavoriter. Den här härliga kokospannacottan har smaker av frisk lime och fruktig mango. En perfekt avslutning på en thailändsk festmåltid! En efterrätt som är snabb att förbereda, men bör stå i kyl 3-5 timmar innan servering.
Allt om Mat

Kokos och limepanacotta toppad med fruktig mango

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 ml Extra Creamy Coconut Milk
  • 3 msk socker
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 2 tsk lime - saft och rivet skal
  • 1 mango - skivad eller tärnad

Gör så här

  1. Blanda grädden, kokosmjölken och sockret i en kastrull.

  2. Låt blandningen sjuda i ca 5 min under omrörning.

  3. Blanda gelatinpulvret samt limejuicen och rör ner i den varma kokos- och gräddblandningen. Rör om noggrant.

  4. Fyll i portionsskålar, cirka 1 dl per person.

  5. Ställ in i kylen och låt stelna ca 3-5 timmar (beroende på skålens djup).

  6. Servera pannacottan toppad med färsk mango och garnera med rivet limeskal.

  7. Tips! Extra fint blir det att garnera med några blad färsk citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!