Kokos- och currystekt blomkål

Även om det är riktigt gott med just blomkål och vitkål så kan du använda andra grönsaker som du har hemma. Alice Brax vänner i Västerås, som bjudit henne på den här rätten, använder gärna kravmärkta råvaror så långt det finns att få tag på.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g blomkålsbuketter - (ca 500 g hel blomkål)
  • 300 g vitkål
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk curry
  • 4 msk kokos - riven
  • 1 msk rapsolja

GURKSÅS

  • 1 gurka
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 1 pkt snabbråris - bulgur eller couscous

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem 3 min i saltat vatten. Strimla vitkålen fint.

  2. Stek kokos och curry i olja på medelvärme under omrörning, tills kokosen blir gyllenbrun, ca 2 min. Lägg i blomkål och vitkål och stek ytterligare 4–5 min. Rör då och då.

  3. Finhacka gurka och blanda med yoghurt och salt.

  4. Servera currygrönsakerna med gurksås och råris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!