Kokoskaka med blåbär

Kokoskaka med blåbär. Kokosen, som strös i formen, blir lätt rostad i ugnen och ger kakan extra mycket kokossmak.
Allt om Mat
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 citron - rivet skal och saft
  • 3 dl kokos - riven (100 g)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smör, citronskal och citronsaft i äggsmeten och därefter kokos och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över blåbär och socker.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den lossas från kanten och får kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!