Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Knyten med parmaskinka och getost

Lägg ett basilikablad på en bit getost och linda en skiva parmaskinka runt. Enkelt, snabbt och himmelskt gott! Servera med tomater eller fikon och rostade pinjenötter. LCHF-vänligt!

Elisabeth Johansson
Knyten med parmaskinka och getost
Knyten med parmaskinka och getost
Knyten med parmaskinka och getost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 g chèvreost
  • 0,5 kruka basilika
  • 8 parmaskinka
  • 75 g rucola
  • 2 fikon - eller 8 små tomater
  • 50 g pinjenötter - rostade i en torr stekpanna
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar - malen

Gör så här

  1. Skär osten i åtta bitar, lägg på ett blad basilika på varje bit och linda parmaskinka runt osten.

  2. Lägg upp ruccolan på ett stort fat. Lägg på parmaskinksknytena, skär fikonen i klyftor eller dela på tomaterna och lägg på.

  3. Strö över pinjenötter och ringla över olivolja.

  4. Strö över flingsalt och malen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök