Knapriga ingefärskakor

Recept på knapriga ingefärskakor. Kakor med mycket smak av ingefära som dessutom får en härlig friskhet av citron.
Malin Landquist
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 3 dl dinkelsikt - (180 g)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk ingefära - mald
  • 1 liten citron - rivet skal

Garnering

  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör, socker och sirap luftigt med elvisp.

  2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem tillsammans med citronskal i smöret. Vispa ihop med elvispen på låg hastighet.

  3. Rulla den ganska lösa degen till hasselnötsstora bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Stick ner en pumpakärna i varje kaka. Grädda mitt i ugnen 8–10 min, tills de har fått lite färg. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!