Knäckig jordgubbspaj

Knäckig jordgubbspaj passar bra på sommaren när jordgubbarna är som bäst.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 300 g jordgubbar - färska eller frysta
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 - 2 msk potatismjöl

Knäckigt täcke

  • 125 g smör - smält
  • 0,75 dl sirap - ljus
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • jordgubbar - skivade
  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass - eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Snoppa jordgubbarna, om färska används, och skär dem i skivor.Lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över socker och potatismjöl och rör om.

  2. Knäcktäcke: Blanda smör, sirap och grädde. Tillsätt de torra ingredienser och rör ihop till en smulig deg.

  3. Smula degen över jordgubbarna och grädda pajen mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna.

  4. Garnera pajen med skivade jordgubbar och pudra över lite florsocker. Servera pajen med en klick vaniljglass eller vaniljsås.

  5. Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!